Open/Close Menu Професионален автомобилен сервиз гр.София Източни райони: Изгрев, Изток, Мусагеница, Младост, Дружба, Гео Милев, Слатина, Редута

Автомобилите Лада традиционно са лидери в антирейтингите по броя на кражбите на автомобили в Руската федерация, но без новите модели – Vesta и XRAY. Може би те още не са търсят на черния пазар, но по всяка вероятност причината е друга – монтираната в тях система ЭРА-ГЛОНАСС.

През тази година няма отбелязан нито един случай на откраднат кросовър LADA XRAY. Има едно единствено изключение – кражбата на прототип от изложбената площадка на АвтоВАЗ. Но благодарение на системата ЭРА-ГЛОНАСС местонахождението на прототипа е открито моментално и няколко дена той е бил оставен като примамка за апашите на изоставен строеж.

На новия седан LADA Vesta престъпниците са посягали, но им се удало досега да откраднат едва четири автомобила. В тези случаи те са успели да шунтират системата ЭРА-ГЛОНАСС по неизвестен засега начин, което говори че са с много високо ниво на техническа подготовка. В същото време колите конкуренти на LADA Vesta са били доста по-”интересни” за крадците – досега в Русия са отмъкнати над 1000 автомобила Hyundai Solaris и 800 KIA Rio.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2016 Автосервиз Коба | Изработка и дизйан foriworks.com

logo-footer

Социални мрежи: